UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трампу висунули звинувачення у втручанні у вибори — CNN

Звинувачення озвучене за чотирма пунктами.

Федеральне велике журі присяжних висунуло Дональду Трампу звинувачення у рамках розслідування спеціального прокурора Джека Сміта щодо спроб скасувати вибори 2020 року, що призвело до нападу на Капітолій США 6 січня 2021 року, повідомляє CNN.

Федеральне велике журі, яке розглядає докази у розслідуванні спеціального прокурора Джека Сміта щодо спроб колишнього президента США Дональда Трампа  та його союзників  скасувати вибори 2020 року,  висунуло обвинувальний акт у будівлі суду у Вашингтоні, округ Колумбія.

Трампу пред'явлено звинувачення за чотирма статтями:

Раніше Трамп заявляв, що очікує сьогодні, висунення йому звинувачення.

«Я чув, що божевільний Джек Сміт, щоб втрутитися у президентські вибори 2024 року, о 17:00 висуне ще одне фальшиве звинувачення вашому улюбленому президенту, тобто мені. Чому вони не зробили цього 2,5 роки тому? Чому вони так довго чекали? Тому що вони хотіли зробити це у розпал моєї кампанії», — написав він у соціальній мережі у Truth Social.

Читайте також: Трамп розгромив суперників-республіканців за півроку до праймеріз – NYT

Цього року Трампу вже двічі висували звинувачення. Окружний прокурор Манхеттена Елвін Брегг звинуватив колишнього президента у таємній виплаті 130 тисяч доларів зірці «фільмів для дорослих» Стормі Деніелс перед президентськими виборами 2016 року за те, щоб вона мовчала про свій роман з політиком.

Інша справа стосується поводження із секретними документами.

Трамп в обох випадках не визнав себе винним.

Колишній президент США Дональд Трамп звинуватив Конгрес, який розслідував зв’язки його президентської кампанії з Росією, у вторгненні Володимира Путіна в Україну минулого року, заявивши, що розпалена розслідуванням «масова істерія» частково стала поштовхом Росії до конфлікту, який тепер може призвести до ІІІ Світової війни.