UA / RU
Підтримати ZN.ua

Трамп розповів, у якому випадку визнає поразку на виборах

Республіканець готовий поступитися у разі "чесних" виборів.

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив, що погодиться з результатами виборів у листопаді, якщо вони будуть "чесними та вільними". За його словами, він "почесна людина", яка погодиться з поразкою, повідомляє CBS.

Республіканець заявив, що "чесно" для нього означає те, що "усі голоси підраховуються". Він додав, що голоси повинні бути чесними, а на самих виборах не має бути шахрайства з їх підрахунком. За його словами, також не повинні встановлюватися нові правила та норми. 

"Якщо я програю, і це буде вільно і чесно, абсолютно точно, я прийму результати», — сказав Трамп.

Читайте також: Трамп проти Харріс: гаряче протистояння та гострі прогнози

За його словами, у разі його поразки Сполучені Штати потраплять у "безвихідь", якої країна не бачила з часів Великої депресії. 

Раніше опитування Cook Political Report Swing State Project свідчило, що кандидатка від демократів Камала Гарріс лідирує або йде нарівні з Трампом у шести з семи ключових штатів. Результат голосування у них вирішить, хто буде наступним президентом США.

Нагадаємо, після інавгурації президента Джо Байдена у січні 2021 року прихильники Трампа вийшли на протест через результат виборів, влаштували сутички з правоохоронцями та прорвались до будівлі Капітолія. Через це проти республіканця порушили кримінальну справу, а сам Трамп намагається не згадувати той інцидент.