UA / RU
Підтримати ZN.ua

Стали відомі подробиці пакету фінансування для України та Ізраїлю, який запросив Байден

Зі 106 млрд доларів для України призначені 61,4 млрд доларів

20 жовтня президент США Джо Байден оприлюднив пропозицію про виділення 106 мільярдів доларів фінансування для допомоги Україні та Ізраїлю, повідомляє The Washington Post.

Законодавчий пакет з'явився після того, як Байден звернувся до нації з приводу війни в Ізраїлі та Україні, в якому пов’язав обидві війни та наполягав на необхідності продовжувати інвестувати в безпеку.   

План Байдена, швидше за все, швидко пройде через Сенат, де він отримає більшу двопартійну підтримку, але зіткнеться з більш невизначеною ситуацією в Палаті представників, яка все ще намагається визначитись зі своїм наступним спікером, пише The Washington Post.

Читайте також: Кандидат на посаду спікера Конгресу США Джим Джордан може дозволити голосування за допомогу Україні — Axios

Що міститься в запиті адміністрації на 106 мільярдів доларів:

Наразі США направили Києву понад 75 мільярдів доларів, більша частина з яких пішла на допомогу у сфері безпеки, кредити на військове спорядження та запаси зброї та обладнання Міністерства оборони, зазначає The Washington Post.

Читайте також: Байден вирішив таємно відправити в Україну ATACMS через інформацію про наступ росіян восени

Нагадаємо, раніше Байден подавав до Конгресу запит на 24 мільярдів доларів на допомогу для України, але він не був ухвалений у Палаті представників через спротив радикальних республіканців. Після цього, а також зважаючи на війну між Ізраїлем та ХАМАСом, у Білому домі вирішили об’єднати пакет допомоги для України, Ізраїлю, Тайваню, а також на посилення південного кордону США.