UA / RU
Підтримати ZN.ua

США запровадили візові обмеження для деяких китайських чиновників

У заяві Держдепу імена офіційних осіб Китаю, які потрапили під обмеження, не називаються.

США запровадили візові обмеження для деяких китайських чиновників через ймовірні порушення прав людини, а Пекін оголосив про санкції проти шести американських оборонних компаній за причетність до продажу зброї Тайваню, повідомляє Bloomberg.

Читайте також: НАТО націлюється на Китай — WP

У заяві Державного департаменту США, опублікованій у п'ятницю, 12 липня, йдеться про "репресії проти маргіналізованих релігійних та етнічних спільнот". У заяві імена чиновників не називаються.

Представник Держдепу послався на "геноцид і злочини проти людяності в Сіньцзяні, підрив фундаментальних свобод у Гонконгу й постійні порушення прав людини в Тибеті".

Окремо Міністерство закордонних справ Пекіна заявило в п'ятницю, що продаж зброї Тайваню "серйозно порушує принцип єдиного Китаю", втручається у внутрішні справи країни, підриває її суверенітет і територіальну цілісність. Китайське МЗС оголосило про санкції проти шести американських компаній.

Читайте також: Китай робить ставку на експорт, незважаючи на непорозуміння з ЄС та США

Напруга між двома країнами загострилася наприкінці тижня, коли Вашингтон посилив критику на адресу Пекіна за підтримку Росії у війні проти України. Президент США Джо Байден заявив, що європейські союзники готові скоротити інвестиції в Китай, якщо Пекін продовжить підтримувати Москву.