UA / RU
Підтримати ZN.ua

США заблокували домени сайтів, які використовували ІТ-спеціалісти КНДР 

Північна Корея заполонила світовий ринок недобросовісними ІТ-спеціалістами, щоб фінансувати програму розробки зброї. 

Сполучені Штати заявили, що заблокували 17 доменів веб-сайтів, які використовували північнокорейські ІТ-спеціалісти у схемах обману бізнесу, ухилення від санкцій і фінансування розвитку програми озброєнь КНДР. Про це повідомляє Reuters.

Читайте також: КНДР посилює кібератаки проти Південної Кореї, намагаючись розширити свій військовий потенціал — Yonhap

Сполучені Штати стверджують, що Північна Корея контролює тисячі ІТ-працівників по всьому світу, переважно в Китаї та Росії, які намагаються обманом спонукати компанії по всьому світу наймати їх як позаштатних ІТ-працівників з метою подальшого отримання прибутку для програм зі створення зброї масового знищення та балістичних ракет КНДР.

Північна Корея заполонила світовий ринок недобросовісними ІТ-спеціалістами, щоб опосередковано фінансувати свою програму балістичних ракет, заявило Міністерство юстиції США, закликаючи роботодавців бути обережними.

У травні Сполучені Штати і Південна Корея оголосили про нові санкції проти Північної Кореї, що стосуються тисяч ІТ-працівників, яких вони звинуватили у приховуванні своїх імен, місцезнаходження і громадянства, а також у використанні підроблених документів при влаштуванні на роботу. На думку Вашингтона, вони допомагають фінансувати збройні програми Пхеньяна. У минулому Державний департамент США попереджав, що прийняття на роботу північнокорейських ІТ-спеціалістів може також призвести до випадків крадіжки інтелектуальної власності.

Читайте також: Південна Корея розглядає можливість “потужних” санкцій на тлі повідомлень про торгівлю зброєю між КНДР та РФ

Раніше повідомлялося, що Сполучені Штати, Південна Корея і Японія висловили глибоке занепокоєння з приводу зловмисної кібердіяльності Північної Кореї, спрямованої на підтримку її програм озброєнь.

Криптовалюта, викрадена північнокорейськими хакерами, була ключовим джерелом фінансування програм озброєнь КНДР, що перебувають під санкціями.