UA / RU
Підтримати ZN.ua

США не очікують діалогу з Росією на вискому рівні найближчим часом – Держдеп

Заява про це пролунала після недовгої зустрічі представників США та Росії Ентоні Блінкена та Сергєя Лаврова відповідно на саміті G20 в Індії.

Найближчим часом США не очікують офіційного діалогу та зустрічей на високому рівні з Російською Федерацією, заявив речник Держдепартаменту США Нед Прайс під час відеобрифінгу.

Дана заява відбулася вже після короткої зустрічі глави Держдепартаменту США Ентоні Блінкена та глави МЗС РФ Сергєя Лаврова на саміті G20. За словами Прайса, цій зустрічі передували контакти з партнерами, які США підтримують постійно.

Нед Прайс також наголосив, що американська сторона завжди залишається відкритою до дипломатії, особливо у напружені часи.

Читайте також: Туреччина хоче стати посередником у переговорах Росії та Заходу – ЗМІ

До речі, востаннє Блінкен спілкувався з Лавровим особисто в січні 2022 року в Женеві, перед російським вторгненням в Україну. Тоді американський держсекретар застеріг російського дипломата, що Москва зіштовхнеться з серйозними наслідками, якщо наважиться на неспровоковану агресію. Попри вже введені санкції та поразки на полі бою в Україні, Росія досі не готова до будь-яких переговорів, відмітив Ентоні Блінкен.