UA / RU
Підтримати ZN.ua

США готові накласти нові санкції на Росію і на країни, які їй допомагають

Це, зокрема, стосується і Китаю.

Сполучені Штати готові за необхідності запровадити нові санкції проти Росії, щоб стримати тиск і в кінцевому підсумку покласти край агресії. Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен на спільній з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом пресконференції.

"Крім іншого, ми розглядаємо країни, які підтримують російську оборонно-промислову базу, що дає змогу Росії продовжувати війну, зокрема Китай.  Як ясно дав зрозуміти президент Байден, ми справді занепокоєні не тим, що Китай постачає зброю в Росію — цього вони не роблять”, – сказав Блінкен. 

Читайте також: Головна біржа Росії зупиняє торгівлю іноземною валютою, оскільки санкції США спричиняють невизначеність — FT

Натомість, за його словами, Пекін надає найважливішу підтримку російській оборонній промисловій базі. Близько 70 % верстатів, які імпортує Росія, надходять із Китаю, 90 % мікроелектроніки — з Китаю, і це дає змогу Росії підтримувати військову машину та продовжувати війну. 

“Цьому потрібно покласти край. І ми все робимо і будемо робити для цього", – наголосив Блінкен.

Минулого тижня адміністрація президента США Джо Байдена запровадила новий раунд санкцій проти Росії, включаючи значне розширення зусиль з тиску на іноземні банки, які допомагають фінансувати війну.

У Державному департаменті вже заявляли, що  розглядають можливість додаткових заходів проти китайських компаній, які постачають товари для російського оборонно-промислового сектору.