UA / RU
Підтримати ZN.ua

Спікер Джонсон провів приватні зустрічі щодо альтернативного пакету допомоги США Україні – названо строки

У новий законопроект знову повернено питання кордону США з Мексикою 

Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон дає можливість прихильникам України розробити новий альтернативний законопроєкт щодо військової допомоги – після того, як зірвав законопроєкт Сенату. 

За лаштунками Джонсон провів приватні зустрічі з республіканцями Палати представників, які намагалися заручитися підтримкою нового двопартійного пакету зовнішньої допомоги, що включає обмеження на кордоні США з Мексикою. І зараз голова Комітету у закордонних справах Палати представників Майкл Маккол відіграє провідну роль у спробах доопрацювати пропозицію і досягти консенсусу в рамках конференції, щоб домогтися ухвалення рішення в залі до кінця березня або в квітні, повідомляє CNN.

Читайте також: Експосол США: Джонсон може передумати щодо підтримки України, але зараз він не готовий

Джерела CNN зазначають, що Джонсон ще не зайняв позицію щодо цього законопроєкту і не зобов'язався винести його на голосування. Республіканські прихильники України вважають, що Джонсон дозволить винести законопроєкт на голосування – навіть якщо ризикуватиме отримати негативну реакцію з боку крайніх правих членів Конгресу.

Маккол, який минулого тижня інформував республіканців в офісі спікера про новий план, сказав CNN, що Джонсон був «дуже виваженим». Інші прихильники нового законопроєкту кажуть, що Джонсон явно був відкритий до їхнього плану.

Читайте також: Республіканці почали кампанію зі звільнення спікера Джонсона, який блокує допомогу Україні

Що в альтернативному законопроєкті:

Читайте також: У Палаті представників можуть проголосувати за допомогу Україні в обхід Джонсона. Ініціатор – республіканець

Новий законопроєкт важко буде прийняти багатьом демократам, які виступають проти імміграційних обмежень, а також проти відсутності гуманітарної допомоги. 

«Ну, це як повітряна кулька – кожна зміна, яку ви робите, додає або втрачає голоси. І тому ми намагаємося знайти ту точку рівноваги, ту золоту середину, яка дозволить нам набрати 218 голосів», – сказав конгресмен-республіканець Браян Фіцпатрік.

Читайте також: Джонсон сказав, що зробить все можливе, аби підтримати Україну. Ми маємо йому довіряти, але подивимося — Зеленський

Нагадаємо, Джонсон раніше заявив, що його палата перейде до розгляду питання про військову допомогу Україні після розгляду питання фінансування американського уряду для уникнення так званого шатдауну.