UA / RU
Підтримати ZN.ua

Спікер Джонсон не виключив, що допомога Україні може стати частиною пакету для Ізраїлю

Конгрес збирається підтримати Ізраїль після масованої атаки Ірану

Спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон не виключив, що допомога Україні може стати частиною законопроєкту, спрямованого на допомогу Ізраїлю, який американські законодавці збираються ухвалити після масованої атаки ракетами і дронами з боку Ірану. 

«Спікер Майк Джонсон заявив [в ефірі Fox News], що цього тижня Палата представників проголосує за допомогу Ізраїлю після нападу Ірану, і він зазначив, що кошти для України можуть бути частиною пакету», – повідомляє Bloomberg. 

Читайте також: Спікер Джонсон зустрівся з Грін і не сказав їй, як планує рухатися далі у питанні України

У лютому Палата представників не змогла ухвалити окремий пакет допомоги Ізраїлю на суму 17,6 мільярдів доларів, коли більшість демократів разом з кількома консерваторами проголосували проти цього заходу. Демократи виступали проти фінансування лише Ізраїлю, побоюючись, що це може дозволити республіканцям призупинити допомогу Україні.

Спікер Джонсон працював над створенням альтернативи ухваленому Сенатом пакету допомоги на 95 мільярдів доларів, який передбачає кошти для Ізраїлю, України та Індо-Тихоокеанського регіону. Він очікував на голосування щодо цієї альтернативи цього тижня, а після нападу Ірану на Ізраїль він отримав додатковий імпульс.

Читайте також: Демократи готові врятувати Джонсона від відставки, якщо він поставить на голосування проєкт про допомогу Україні

Джонсон сказав, що колишній президент Дональд Трамп підтримує надання Україні кредитів замість грантів і використання російських активів для оплати нової допомоги. За його словами, ці елементи можуть бути частиною пакету допомоги.

«Це ідеї, які, на мою думку, можуть отримати консенсус», – сказав Джонсон.

Читайте також: Для спікера Джонсона настає момент істини щодо допомоги Україні – The HILL

Нагадаємо, раніше лідер республіканців у Палаті представників Стів Скаліс у інтерв’ю Fox News зазначив, що законопроект на підтримку України залишається «на столі». За його словами Палата представників змінює свій законодавчий порядок денний, щоб займатися «виключно кризою на Близькому Сході» та «переорієнтується на зовнішню політику».