UA / RU
Підтримати ZN.ua

Шольц у Сенаті США зустрівся зі своїм «двійником»

ЗМІ пишуть, що окрім зовнішності їх об’єднує розуміння необхідності підтримувати Україну.

Під час свого візиту у США канцлер Німеччини Олаф Шольц зустрівся із сенатором від Демократичної партії Крістофером Кунсом. Посадовців називають «двійниками» через схожі зовнішні риси.

Обидва політики пожартували на цю тему у соцмережі X.

Читайте також: Шольц назвав кроки, необхідні для недопущення перемоги Росії у війні проти України

«Хто є хто?» − підписав спільне селфі Кунс.

Натомість Шольц у своєму дописі зазначив, що «радий знову бачити свого двійника».

Як пише BBC, політиків об’єднує не лише сиве волосся, лисина, «заразливі» посмішки, близький вік (Кунс – 60 років, Шольц – 65), майже однаковий зріст (1,7 метра), а ще й «любов до політики та відчуття нагальної потреби надіслати більше військової допомоги Україні».

Нагадаємо, що Шольц прибув у Сполучені Штати, щоб наголосити на зусиллях Європи щодо допомоги Україні у відбитті російського вторгнення, а також закликати Вашингтон до посилення підтримки, яка наразі практично вичерпалася й у Конгресі США пакет військової допомоги заблокований з осені 2023 року.

Читайте також: Шольц: Маємо визнати, що простого рішення у війни Росії проти України не існує

Перед поїздкою Шольц висловив побоювання, що Німеччина недостатньо велика, щоб компенсувати різницю у допомозі Україні, якщо Штати припинять постачати зброю для Сил оборони.

Президент США Джо Байден під час зустрічі із Олафом Шольцем заявив, що Конгрес буде винним у «близькому до злочинного нехтуванні», якщо не ухвалить фінансування для України