UA / RU
Підтримати ZN.ua

Республіканці в Палаті представників США закликають Джонсона відмовитися від переговорів про уникнення шатдауну

Група ультраконсервативних республіканців вважає, що так вдасться зекономити бюджетні кошти.

У середу республіканці Палати представників Конгресу США звернулися до спікера Майка Джонсона з проханням відмовитися від переговорів з демократами Сенату щодо двопартійного законодавства про витрати, які ведуться для того, щоб уникнути закриття уряду, і натомість запровадити автоматичне скорочення витрат, на яке погодився його попередник, пише Reuters.

Ультраконсервативна фракція свободи Палати представників, яка представляє близько трьох десятків членів республіканської більшості у Палаті представників, підтримала цю ідею в листі. Лідери Конгресу наразі поспішають завершити роботу над законопроектом, щоб запобігти можливому частковому закриттю уряду на початку наступного місяця.

Прихильники жорсткої лінії, чиї вимоги щодо глибокого скорочення витрат і консервативних змін у політиці завадили прогресу в ухваленні республіканських законопроектів про витрати в Палаті представників минулого року, стурбовані тим, що Джонсон і лідер демократичної більшості в Сенаті Чак Шумер незабаром представлять законодавство, що містить компромісні варіанти витрат і кроки, які вони відкидають.

«Замість цього ми могли б ухвалити річну резолюцію про фінансування, яка б заощадила американцям 100 мільярдів доларів у перший рік», — написали Джонсону 28 членів блоку жорсткої лінії у листі.

У ньому також йдеться про розділ Закону про бюджетну відповідальність на 2023 рік, який вимагає загального скорочення витрат на 1%, якщо федеральний уряд буде фінансуватися в рамках тимчасових заходів до 30 квітня. Поточний фінансовий рік розпочався 1 жовтня, і відтоді уряд фінансується за рахунок низки короткострокових тимчасових законопроектів.

Невідомо, чи дослухається Джонсон та інші лідери республіканців у Палаті представників цього заклику. Ультраконсерватори вже погрожували йому висловленням недовіри у разі компромісу з демократами.

 

Фінансування деяких федеральних відомств, зокрема Міністерства транспорту, має закінчитися 1 березня, тоді як для низки інших, зокрема Міністерства оборони, крайній термін — 8 березня.