UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Путін виграє кожен день» через рішення однієї людини – радник Байдена

Салліван назвав Путіна «головним бенефіціаром» опору Джонсона 

Радник президента США Джо Байдена з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що президент Росії Владімір Путін виявиться «головним бенефіціаром», якщо спікер Палати представників Майк Джонсон не винесе на голосування законопроект про пакет військової допомоги Україні. Про це він сказав, відповідаючи на запитання ведучої CNN чи згоден він з тим, що Білий дім звинувачує Джонсона в тому, що він «став на бік Путіна» через те, що не виніс законопроєкт на розгляд своєї палати.

«Реальність така, що Путін виграє кожен день від того, що Україна не отримує необхідних їй ресурсів, а Україна страждає. У Палаті представників є сильна двопартійна більшість, яка готова ухвалити цей законопроект, якщо він буде винесений на голосування, і це рішення лежить на плечах однієї людини, і історія спостерігає за тим, чи поставить спікер Джонсон цей законопроект на голосування», – сказав Салліван, передає The HILL.

Майк Джонсон
EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

За словами Саллівана, якщо Джонсон не винесе законопроєкт на розгляд Палати представників, то «Путін буде головним бенефіціаром цього». 

Читайте також: Спікер Джонсон має розуміти, що пакет допомоги Україні вартий того, щоб втратити за нього посаду – республіканка

Нагадаємо, що група американських законодавців «Республіканці за Україну» запустила кампанію та закликає членів Палати представників Конгресу США підтримати петицію про звільнення спікера Майка Джонсона. 

Гостра передвиборна боротьба в США та штучне перегрівання республіканцями міграційної теми призвели до кризи в Палаті представників. А з нею – і до фактичного блокування американської допомоги Україні. Чи є надія її розблокувати? Чи, може, варто згадати про ленд-ліз? Які ще існують варіанти підтримки Сполученими Штатами нашої країни у війні з росією? Перспективи подальшої допомоги не є радісними, але й не виглядають фатальними – вважає Олександр Хара і наводить аргументи в статті «Брудні ігрища навколо допомоги Україні. Що далі?» на ZN.UA.