UA / RU
Підтримати ZN.ua

Представлено новітній нано-дрон Black Hornet 4, який важить 70 грамів

Подібні БПЛА використовує Україна.

Промислове об'єднання Teledyne Technologies представило новітній нано-дрон Black Hоrnet 4 на виставці озброєнь AUSA 2023. Про це повідомляє видання UAS Vision.

Black Hornet 4 – це наступне покоління легких нано-дронів, що базуються на своєму попереднику Black Hornet 3. Як відомо, "чорні шершні" використовуються підрозділами спеціального призначення Сил оборони України.

БПЛА отримав оновлену камеру в 12 мегапікселів з денним, нічним та тепловим каналами передачі відео та фото. При вазі всього 70 грамів Black Hornet 4 має час польоту понад 30 хвилин, дальність польоту складає більше 2 кілометрів.

Читайте також: "Чорні шершні" летять в Україну: що відомо про дрон-крихітку Black Hornet

Нано-дрон може літати при бічному вітрі до 25 вузлів. Льотні характеристики були покращені завдяки новим можливостям уникнення перешкод і вдосконаленому акумулятору.

Порівняно з невеликими квадрокоптерами, Black Hornet 4 має надзвичайно низьку візуальну і звукову помітність, що дозволяє йому виявляти загрози вдень і вночі, залишаючись непоміченим.

Раніше повідомлялося, що Армія США готується отримати нову партію мініатюрних безпілотників розвідувального рівня Black Hornet 3. Сума угоди склала майже $94 млн.