UA / RU
Підтримати ZN.ua

Позиція Камали Гарріс з міжнародних питань може сильно залежати від радників – експосол України в США

Раніше вона демонструвала повну згоду з політикою Байдена

Позиція Камали Гарріс з ключових питань світової політики не є відомою, особливо якщо звертати увагу саме на її погляди щодо зовнішньополітичних реалій. Імовірно, що якщо громадяни США проголосують за Гарріс як за президентку США, вона буде спиратися в ухваленні рішень на радників, склад яких може суттєво відрізнятися від нинішнього кола зовнішньополітичних експертів, які працюють з Байденом. Таку думку висловив експосол України в США Олег Шамшур у статті для ZN.UA "Чи покарає Гарріс Трампа й чого ще очікувати Україні від Байдена цього року".

До цього часу вона мала роль “стійкого олов’яного солдата" адміністрації Байдена, підтримуючи очільника з усіх ключових соціальних та економічних питань. Саме тому навряд чи варто очікувати різких змін чи повної зміни курсу.

Читайте також: Камала Гарріс за добу зібрала рекордну суму внесків

Якщо звертати увагу на позицію Гарріс щодо України, то варто зазначити, що вона неодноразово зустрічалася з президентом України Володимиром Зеленським. Під час цих зустрічей та коментуючи інші події чи факти, Гарріс публічно підтримувала продовження співпраці з Україною. Зокрема вона завжди висловлювалась позитивно щодо питання захисту України від агресії Росії. Саме тому до часу остаточного завершення повноважень Байдена Гарріс буде діяти у звичному для неї фарватері зовнішньополітичних рішень, вважає експерт.

Читайте також: Гарріс заручилася підтримкою Ненсі Пелосі у балотуванні на пост президента США

“Щодо перспектив, дочекаємося висунення її кандидатури та виборів. Ризикну передбачити одне: особиста позиція Камали Гарріс з ключових питань світової політики невідома. Вона не має ні досвіду Байдена, ні його навичок у веденні зовнішньополітичної діяльності,” – зазначає автор статті.

Як повідомлялось раніше, до 7 серпня члени Демократичної партії шляхом онлайн-голосування повинні визначитися, хто офіційно стане кандидатом від "синіх" на президентських виборах 2024 року. CNN та The New York Times наголошують, що віцепрезидентка Камала Гарріс має велику підтримку, якої повинно вистачити, аби стати кандидатом. Щоправда, дата 7 серпня ще не є офіційною, а імовірність перемоги – не остаточною