UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пентагон розробляє інструменти ШІ для Індо-Тихоокеанського командування на тлі загрози з боку Китаю — Bloomberg

Війна РФ проти України показала переваги обміну даними в режимі реального часу.

Міністерство оборони США прискорює розробку інструментів штучного інтелекту для сил Штатів в Індо-Тихоокеанському регіоні, повідомляє Bloomberg.

ШІ може допомогти главі Індо-Тихоокеанського командування адміралу Джону Аквіліно, зосередженого на загрозі з боку Китаю, у вирішенні деяких проблем, "які його найбільше турбують", сказала в інтерв'ю заступник міністра оборони Кетлін Хікс.

"Ми допомагаємо йому в цьому", - заявила Хікс про зусилля Пентагону з розробки ШІ-інструментів для командування Аквіліно, стверджуючи, що супротивники визнають силу американської армії в командуванні і контролі, або здатність виконувати місії і керувати військами.

Кілька платформ ШІ, що розробляються, мають на меті прискорити цей процес, посилити комунікацію командирів і їхніх військ, а також збільшити обсяг даних, які вони можуть аналізувати за один раз.

Пентагон, який вже реалізує 800 проектів ШІ, "очевидно, прискорив" свої зусилля в галузі штучного інтелекту і з кожним місяцем бачить "покращення на тактичному рівні" в ШІ і в потоках даних, які його живлять, каже Хікс.

Читайте також: Пентагон закликав компанії з розробки штучного інтелекту більше розповідати про свої технології — Bloomberg

Хікс, яка зустрілася з командами з обробки даних ШІ і спостерігала за навчаннями з використанням ШІ в Індо-Тихоокеанському регіоні в липні, сказала, що аналітики розвідки, оператори і технологи зараз сидять пліч-о-пліч, експериментуючи зі штучним інтелектом, "щоб створити реальні можливості".

Міністерство оборони США зіштовхнулося з критикою за те, що воно не встигає за комерційними інноваціями в галузі ШІ, а також за нестачу гарантій, що передбачають "значущий" людський контроль, який учасники кампанії хотіли б бачити, коли справа доходить до використання ШІ у війні.

Хікс стверджує, що Пентагон розробив найбільш відповідальну політику щодо використання ШІ серед усіх збройних сил, а також встановив розробку ШІ своїм пріоритетом.

Вона додала, що досвід війни РФ проти України показав переваги обміну даними у режимі, близькому до реального часу, стверджуючи, що здатність швидко діяти на основі точної інформації дає "значну перевагу для будь-якого військового". За її словами, ШІ в майбутньому означатиме, що "ви можете думати про тисячі різних моментів і точок інформації одночасно".

Хікс сказала, що Центральне командування, яке відповідає за тисячі американських військових на Близькому Сході, розробило досягнення в галузі ШІ, які "абсолютно точно підуть на користь іншим командуванням, що ведуть бойові дії".

Читайте також: Китай, ймовірно, розробляє аналог літака F-35

Раніше повідомлялося, що американські спецслужби отримають власний інструмент у стилі ChatGPT, щоб “просіювати” лавину публічної інформації в пошуках зачіпок. Центральне розвідувальне управління США готується запустити функцію, подібну до відомої програми OpenAI Inc., яка використовуватиме штучний інтелект, щоб надати аналітикам кращий доступ до відкритих джерел інформації.