UA / RU
Підтримати ZN.ua

NYT: Про що кажуть 887 сторінок планів на другий термін Трампа

Оглядач розібрав «Мандат на лідерство», за яким Трампу, у разі перемоги, пропонується керувати США

Кожна нова адміністрація, яка відвойовує владу у протилежної партії на виборах, стверджує, що все, що робили її попередники, було жахливим, і що перемога є народним мандатом на те, щоб виправити або позбутися всього цього. 

«Про це можна прочитати в книзі «Мандат на лідерство: Консервативна обіцянка» – 887-сторінковий документ, що пропонує переробити виконавчу владу, департамент за департаментом, агентство за агентством, офіс за офісом – як ще один виток у цій вашингтонській традиції. Книга, над якою працювали десятки консервативних мислителів та активістів під керівництвом Фонду «Спадщина» (The Heritage Foundation), оголошує себе частиною «об'єднаних зусиль, спрямованих на те, щоб бути готовими до приходу до влади наступної консервативної адміністрації о 12:00 20 січня 2025 року». Попереду багато роботи, йдеться в ній, «лише для того, щоб виправити значну шкоду, яка була завдана за роки правління Байдена», – пише у колонці для The New York Times співведучий програми «Matter of Opinion» та автор «Вашингтонської книги» Карлос Лосада.

Читайте також: Чому Японія не панікує через можливе повернення Трампа — Bloomberg

Наводимо тези й висновки, які зробив Лосада, вивчивши черговий «Мандат на лідерство», який пропонується для втілення Дональду Трампу, у разі перемоги на президентських виборах у листопаді 2024 року.

Читайте також: Відхід МакКоннелла може означати більш трампістський Сенат США – Reuters

Читайте також: Верховний суд США розгляне позов Трампа про імунітет від кримінального переслідування

Читайте також: Якщо Трамп стане кандидатом у президенти, це буде самогубством для США – Гейлі

Читайте також: Чому Японія не панікує через можливе повернення Трампа — Bloomberg

Читайте також: Зеленський "не розуміє" як Трамп може бути на боці Путіна

Нагадаємо, середній рейтинг прихильності американців до Дональда Трампа у лютому досяг найвищого рівня з моменту проміжних виборів 2022 року. За даними опитування RealClearPolitics, 42% виборців позитивно ставляться до Трампа, порівняно з рекордно низьким показником у 36% у грудні 2022 року. Зараз його сприймають краще, ніж Байдена. Станом на зараз рейтинг прихильності до чинного президента становить близько 40%.

Коли у вересні 1939 року Гітлер напав на Польщу, 95% американців висловилися категорично проти оголошення війни Німеччині. Гітлер, безумовно, знав про ці настрої американського суспільства та політикуму. Нацисти й самі почасти доклалися до пропаганди ізоляціонізму в США. В інтересах Третього рейху було переконати американців, що війна в далекій Європі – не їхня війна. Останні заяви ймовірного наступного президента США Дональда Трампа та його соратників сигналізують про наміри частково відродити політику ізоляціонізму та готовність відмовитися від тісного союзу з Європою. Як повернення Америки до ізоляціонізму може вплинути на самі США, Європу та Україну, пише Петро Герасименко у статті «Що об’єднує путіна, Гітлера та Трампа?» на ZN.UA.