UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нові санкції США торкнулися людей і компаній, які допомагали Ірану виробляти ракети і БПЛА

США продовжують накладати обмеження на Іран за виробництво зброї.

Сполучені Штати Америки наклали санкції на одинадцять фізичних та вісім юридичних осіб із Ірану, Китаю, Венесуели та Гонконгу, які допомагали з розробкою іранських балістичних ракет та безпілотників.

Зокрема фігуранти фінансували Корпус вартових ісламської революції Ірану (КВІР) та Міністерство оборони та логістики збройних сил країни, йдеться у повідомленні Управління з контролю за іноземними активами (OFAC) Мінфіну США.

У Штатах зауважили, що попри закінчення терміну Резолюції Ради Безпеки ООН №2231, котра обмежувала ракетну діяльність Ірану, США продовжуватимуть «протистояти загрозі, яку становить закупівля, розробка і розповсюдження Іраном ракет, БПЛА та інших видів зброї».

Читайте також: Іран зможе тепер продавати ракетну зброю всім, кому забажає — експерт

Під санкції США потрапили такі компанії:

Читайте також: ЄС вирішив не скасовувати санкції проти Ірану за порушення ядерної угоди

Також у список потрапила низка іранських очільників компаній та посадовців, серед яких аташе з питань оборони у Венесуелі Джабер Рейхані.

Окрім того, США наклали обмеження на вантажне судно PARNIA, яке використовувалося організацією MODAFL для експорту військової техніки в інші країни. Зокрема нещодавно PARNIA переправило кілька іранських швидкохідних ракетних патрульних катерів Peykaap III у Венесуелу.

Читайте також: Байдену складно одночасно вдарити по Ірану та РФ на нафтовому ринку — Bloomberg

Нагадаємо, завідувач відділу Національного інституту стратегічних досліджень Олексій Їжак у коментарі ZN.UA розповів про те, що завершення строку санкцій накладений ООН, не означає, що спливають санкції як такі.