UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ми не можемо допустити, щоб Україна програла війну, бо їй не вистачило грошей – глава Мінфіну США

"Якщо дозволити Путіну виграти в Україні, його наступною ціллю може стати один із союзників США по НАТО".

Міністерка фінансів США Джанет Єллен, коментуючи перспективи запиту Білого дому на 106 мільярдів доларів, заявила, що наразі критично важливо забезпечувати належну підтримку України та Ізраїлю. Повідомляє Голос Америки.

"Ми не можемо дозволити Україні програти битву на внутрішньому фронті, через нестачу коштів на те, щоб вчителі залишались в класах, а служби надзвичайних ситуацій працювали, коли вона відважно бореться", – зазначила очільниця Мінфіну США

За її словами, Путін становить загрозу і для НАТО.

"Якщо Путін виграє цю жорстоку війну в Україні, після цього ми можемо побачити як він нападає на нашого союзника по НАТО. Ми маємо це зупинити", – додала вона.

Чиновниця наголосила, що Україна дуже потребує цих коштів, а економічна допомога США є частиною більшого пакету.

"Економічну допомогу надають Україні ЄС - це пакет обсягом 50 мільярдів євро на чотири роки. Також МВФ має багаторічну програму загальним обсягом 15 мільярдів доларів. Для того, щоб цей пакет працював, США мають виконати свою роль", – додала Єллен.

Читайте також: Зеленський анонсував новий пакет оборонної підтримки від США

Посадовиця не стала прогнозувати, чи буде цей законопроєкт затверджено до кінця року.

"Я вітаю, що Конгрес прийняв законодавство, щоб уряд був відкритим і працював, але важливо, щоб допомога була надана Ізраїлю та Україні", – резюмувала міністерка фінансів.

Нагадаємо, видання The Washington Post з посиланням на офіційних осіб, які подорожують з главою Пентагону Ллойдом Остіном під час його візиту до Києва 20 листопада повідомляло, що Сполучені Штати Америки зможуть продовжувати надсилати військову допомогу Україні "протягом деякого часу". Зокрема йдеться про далекобійну зброю і артилерійські боєприпаси.