UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ключовий радник з питань санкцій, яка допомогла розробити обмеження проти РФ, залишає Мінфін США — Bloomberg

Елізабет Розенберг допомогла сформувати економічну відповідь на російське вторгнення.

Співробітниця Міністерства фінансів США Елізабет Розенберг, яка працювала над питаннями санкцій та боротьби з фінансовими злочинами, залишить свою посаду і перейде працювати у приватний сектор. Про це повідомляє Bloomberg.

Читайте також: РФ стала найбільшим постачальником нафти до Китаю у 2023 році  — Reuters

Розенберг, яка повернулася до Мінфіну США на початку роботи адміністрації президента Джо Байдена після попередньої посади в міністерстві, входила до основної групи чиновників, включаючи колишнього заступника радника з питань національної безпеки Дейліпа Сінгха, які розробили економічну відповідь на повномасштабне вторгнення Росії в Україну, включаючи заморожування активів та обмеження цін на нафту РФ.

Розенберг відвідала 25 різних країн, допомагаючи заручитися підтримкою цінового обмеження і переконати союзників у необхідності суворішого застосування санкцій та експортного контролю щодо товарів, які постачаються до Росії. Вона також відвідувала разом з міністром фінансів США Джанет Єллен форум Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва і брала участь у переговорах робочих груп Штатів та Китаю.

Нинішній заступник помічника міністра з глобальних питань Анна Морріс, замінить Розенберг як виконуюча обов'язки. Раніше Морріс працювала співробітником з питань Китаю у Мінфіні.

Читайте також: Рада ЄС продовжила санкції проти Росії

США та союзники запровадили проти РФ низку санкцій та інших фінансово-економічних обмежень, які завдали шкоди економічному зростанню, доходам від продажу нафти і торгівлі Росії, але не змогли змусити главу Кремля Владіміра Путіна зупинити війну.