UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кампанія Трампа заявила, що зібрала $160 млн у вересні

Команда Гарріс ще не оприлюднювала дані за вересень, однак у серпні її кампанія зібрала 361 мільйон доларів.  

Команда з фінансування виборчої кампанії кандидата в президенти США від республіканців Дональда Трампа зібрала 160 мільйонів доларів за вересень, повідомляє The Hill.

Читайте також: Гарріс і Трамп пропонують виборцям два кардинально протилежних бачення зовнішньої політики — The Times

96% зроблених внесків не перевищували 200 доларів. Один зі старших радників штабу Трампа Браян Г'юз заявив, що фінансова підтримка допоможе кандидату від Республіканської партії продовжувати “надихати” американців і посилювати виборчу кампанію.

“У вересні було зроблено майже 2,5 мільйона пожертвувань на суму до 200 доларів”, - сказав Г'юз.

“Ці прихильники дозволили зібрати кошти, які нам потрібні в останні тижні кампанії. Наш імпульс продовжує зростати завдяки прихильникам і донорам по всій країні, оскільки ми виходимо на фінішну пряму до перемоги”, - додав він.

За п'ять тижнів до дня голосування Трамп, зокрема, намагається зібрати гроші на приватних заходах. 

Однак, як зазначає видання, цифри Трампа “бліднуть” порівняно з цифрами його демократичної суперниці віцепрезидента Камали Гарріс, команда якої зібрала понад 361 мільйон доларів у серпні. У Гарріс ще не оприлюднювали дані щодо збору коштів за вересень.

Читайте також: Спецпрокурор США: Трамп не має імунітету у справі щодо скасування результатів виборів

Раніше Politico писало, що штаб Гарріс у серпні витратив майже втричі більше, ніж команда Трампа. Та навіть при цьому віцепрезидент зібрала достатньо коштів, щоб збільшити свою грошову перевагу.