UA / RU
Підтримати ZN.ua

Глава Міноборони Італії прокоментував мирний план Трампа

"Це був би простий шлях до миру, але справедливість – це щось інше".

Міністр оборони Італії Гвідо Крозетто вважає, що можливе повернення Дональда Трампа у Білий дім та його мирний план щодо війни в Україні може створити проблеми для Києва. Про це повідомляє Fatto Quotidiano.

"Я вважаю, що він змінить лінію політики США, він спробує досягти миру, відновивши особистий діалог з Путіним, щоб швидко закрити справу, і це може стати проблемою", – зазначив політик.

За його словами, якщо відкинути міжнародне право, переважатиме право найсильнішого. Такий підхід Трампа, каже Крозетто, стосуватиметься і війни в Україні, і у Палестині.

"Зіткнувшись з територіями, окупованими танками, не можна закінчити війну, викристалізувавши кордони, щоб швидко відмахнутися від проблеми. Це був би простий шлях до миру, але справедливість - це щось інше", – додав він.

Читайте також: Чому Камалі Гарріс буде важко перемогти Трампа на виборах? — The Telegraph

Раніше спікер Палати представників Конгресу США Майк Джонсон заявляв, що кандидат у президенти Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп зможе закінчити війну в Україні.  

Водночас, ексрадник 45-го президента США Дональда Трампа з питань національної безпеки Джон Болтон казав, що колишній глава Білого дому не розуміє, як закінчити війну в Україні. За його словами, наближеність Трампа до диктатора РФ Володимира Путіна призведе до поступок на користь Росії, які будуть руйнівними для України.