UA / RU
Підтримати ZN.ua

Гарріс розглядає сім кандидатів на посаду віце-президента. В списку одна жінка

Нова кандидатка в президенти від демократів має доволі мало часу, щоб обрати напарника.

Рішення президента США Джо Байдена  про вихід із змагань за пост президента та передача цієї естафети в Демократичній партії США чинній віце-президентці Камалі Гарріс ставить останню перед необхідністю обрати кандидата у віце-президенти від демократів.

Агентство Reuters із посиланням на джерела пише, що зараз розглядають сім кандидатів, за умови, що вони самі не захочуть балотуватись на пост президента.

Енді Бешір, губернатор штату Кентукі

Губернатор від Демократичної партії Енді Бешир зробив успішну політичну кар’єру в штаті з переважно республіканськими настроями, який у 2020 році проголосував за республіканця Дональда Трампа. Бешир вихвалявся своїми досягненнями щодо створення робочих місць у штаті, підтримки державної освіти та розширення сфери охорони здоров’я. Будучи губернатором, він наклав вето на закони про заборону абортів та підтримку трансгендернрої молоді, хоча вето подолав переважно республіканський законодавчий орган.

Пітер Буттіджедж, міністр транспорту США

Пітер Буттіджедж створив потужну базу прихильників серед виборців Демократичної партії під час своїх праймеріз у 2020 році проти Байдена та Гарріс, вигравши перші в країні кокуси в Айові. Пізніше Буттіджедж, якого бачили як відточеного захисника політики Байдена, підтримав Байдена і був обраний до складу кабінету нової адміністрації в 2021 році. Колишній мер міста Саут-Бенд, штат Індіана, також має глибокі зв’язки в штаті Мічиган, критичному штаті для демократів під час виборів у листопаді.

Рой Купер, губернатор Північної Кароліни

Губернатор Північної Кароліни Рой Купер отримав похвалу від демократів за його значну увагу до економічного розвитку та здатність отримати відносно високі рейтинги схвалення в політично конкурентному штаті, який схиляється до Республіканської партії та голосував за Дональда Трампа як у 2016, так і в 2020 роках.

Читайте також: У Байдена відповіли на заклики достроково скласти повноваження президента

Марк Келлі, сенатор США, Арізона

Сенатор США Марк Келлі користується популярністю серед еліт Демократичної партії за відносно поміркований тон у штаті, де відбуваються гострі суперечки, де традиційно віддають перевагу республіканцям, але в якому Байден переміг у 2020 році. Колишній капітан ВМС США та астронавт, Келлі також є чоловіком колишньої Конгресвумен Габріель Гіффордс, яка була важко поранена під час стрілянини в 2011 році. Насильство з використанням зброї є головною проблемою кампанії для демократів.

Джош Шапіро, губернатор Пенсильванії

Губернатор Пенсільванії обійняв посаду лише минулого року, але його вже вважають висхідною зіркою партії на національному рівні. Раніше Шапіро працював генеральним прокурором штату, має довгу історію перемог на виборах проти республіканців у штаті, в якому, на думку демократів, вони повинні перемогти, щоб забезпечити вибори в листопаді.

Мільярдер і губернатор Іллінойсу Джей Бі Прітцкер

Губернатор штату Іллінойс, мільярдер Дж. Б. Прітцкер довів велику силу в партії, допомагаючи їй власними фінансовими ресурсами від прибутків діяльності готелів Hyatt.

Гретхен Вітмер, губернатор Мічігану

Губернатор Гретхен Уітмер створила міцну базу в штаті Мічіган, де ведуться гострі суперечки. Вона привернула увагу Байдена у 2020 році, коли її перевіряли як можливого напарника до того, як Байден вибрав Гарріс. Вона була головним прихильником і речником переобрання Байдена.

Читайте також: Якою може бути зовнішня політика Камали Гарріс? — Politico

Нагадаємо, 21 липня президент США Джо Байден офіційно заявив про вихід з президентських перегонів 2024 року. Натомість він підтримав кандидатуру своєї віцепрезидентки Камали Гарріс для участі у виборах від Демократичної партії.