UA / RU
Підтримати ZN.ua

Енергетичні системи по всьому світу зазнають безперервних кібератак та є вразливими до збоїв – Салліван

"Група семи працюватиме по всьому світу над створенням колективної основи кібербезпеки для операційних технологій як для виробників, так і для операторів".

Радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Вашингтон разом з "Великою сімкою" докладатиме додаткових зусиль для забезпечення кібербезпеки світової енергетичної системи. Про це повідомляє Укрінформ.

"Енергетичні системи по всьому світу зазнають безперервних кібератак та є вразливими до збоїв. У процесі інтеграції нових цифрових технологій екологічно чистої енергії ми повинні забезпечити їхню кібербезпеку, щоби запобігти руйнуванню або перебоям у роботі сервісів", – зазначив радник Байдена.

За його словами, це є проблемою для всього світу, і лідери країн G7 на саміті в Італії зобов’язалися вжити необхідних заходів для посилення кібербезпеки глобального ланцюга поставок ключових технологій. Це включає технології для управління та експлуатації систем електро-, нафто- та газопостачання.

"Група семи працюватиме по всьому світу над створенням колективної основи кібербезпеки для операційних технологій як для виробників, так і для операторів", – сказав Салліван.

Салліван додав, що кілька відомих постачальників і виробників в енергетичному секторі також висловили підтримку цьому процесу. Серед них такі компанії, як GE Vernova, Schneider Electric, Hitachi Energy, Honeywell, Schweitzer Engineering Laboratories, Rockwell Automation, Siemens Energy.

Читайте також: Тайвань має підготуватися до кібер- та фінансових атак з боку Китаю — The Hill

Нагадаємо, вранці 13 червня сайти швейцарського уряду та організацій, що брали участь у підготовці Саміту миру щодо війни в Україні, стали об'єктами кібератак.

За даними NCSC, безпека даних і систем не була під загрозою, оскільки хакери здійснюють деструктивні кібератаки, щоб поширювати свої політичні послання і привертати увагу.