UA / RU
Підтримати ZN.ua

Досвід прокурорки проти злочинця: Гарріс жорстко «проїхалася» по Трампу

Гарріс каже, що вона «розуміє типаж Трампа».

Віцепрезидентка США Камала Гарріс під час свого першого передвиборчого мітингу жорстко розкритикувала кандидата на пост президента від Республіканської партії Дональда Трампа. У 17-хвилинній промові вона агресивно атакувала вразливі місця опонента, порівнюючи свій досвід колишньої прокурорки з його досвідом засудженого злочинця.

Напередодні опитування громадської думки Reuters/Ipsos показало, що Гарріс має незначну перевагу над своїм суперником-республіканцем – 44% проти 42% голосів виборців.

Читайте також: План України, як пережити Трампа

«Я бралася за злочинців усіх видів: хижаків, які знущалися над жінками, шахраїв, які обкрадали споживачів, злочинців, які порушували правила заради власної вигоди. Тому почуйте мене, коли я кажу: Я знаю типаж Дональда Трампа», – сказала вона, після чого аудиторія вибухнула аплодисментами, пише CNN.

За словами Гарріс, вона у будь-який день тижня «з гордістю протиставить свій послужний список проти його».

«Ми хочемо жити в країні свободи, співчуття і верховенства права чи в країні хаосу, страху і ненависті?», – додала віцепрезидентка США.

Глядачі танцювали і розмахували плакатами Гарріс, а коли вона вийшла на сцену, пролунали вигуки «Ка-ма-ла!». Гучний мітинг був помітним контрастом на тлі стриманіших заходів, які проводив Джо Байден, який зняв свою кандидатуру на вибори, зазначає Reuters. Це підкреслило надію демократів на те, що 59-річна Гарріс зможе відродити виборчу кампанію демократів, яка під час діяльності 81-річного Байдена занепала.

Читайте також: Політична спадщина Байдена залежить від перемоги України над Росією – Atlantic Council

Нагадаємо, Трамп заявив, що хоче провести дебати з віцепрезиденткою Камалою Гарріс, але ще не давав згоду на конкретну дату зустрічі.