UA / RU
Підтримати ZN.ua

Держдеп США заявив про намір конфіскувати російські активи в Америці на користь України

«Маємо намір цим скористатися», заявили у Держдепі про ухвалений закон

У Державному департаменті США заявили про намір скористатися нещодавно ухваленим законодавством для конфіскації російських активів у Сполучених Штатах. Конфіскація може бути проведена відповідно до положень закону REPO (Rebuilding Economic Prosperity and Opportunity for Ukrainians Act, «Російські еліти, ставленики та олігархи»). 

«Конгрес дав нам повноваження конфіскувати російські активи в США, і ми маємо намір цим скористатися. Ми працюємо з партнерами по «Великій сімці», щоб забезпечити використання знерухомлених суверенних активів Росії для компенсації шкоди, яку Путін продовжує завдавати Україні», – передає Держдеп у дописі в X слова державного секретаря США Ентоні Блінкена. 

Читайте також: У Швейцарії пояснили, чому не приєднуються до групи REPO щодо заморозки активів російської еліти

Перебуваючи з візитом у Києві, Блінкен говорив про намір скористатися можливістю конфіскувати російські активи. 

Нагадаємо, що міністри фінансів країн «Великої сімки» (G7) на зустрічі в Італії збираються підтримати план Європейського Союзу щодо використання доходів від заморожених на Заході російських активів на допомогу Україні у війні, не підтримавши американський план, який полягає у конфіскації цих активів. 

Читайте також: У парламенті Естонії підтримали закон, який дозволить передавати Україні заморожені російські активи

Що буде з арештованими активами РФ, вирішуватиметься в червні на саміті «Великої сімки». Які варіанти розглядатимуть і скільки все ж зможе отримати Україна з більш як 300 мільярдів доларів, пише Олена Галушка у статті «Заморожені російські активи. Чи варто сподіватися на їхню передачу Україні» на ZN.UA.