UA / RU
Підтримати ZN.ua

Держдеп США: Питання підтримки України залишається одним з основних в міжнародних переговорах Блінкена

Водночас у відомстві не уточнили деталі запланованих обговорень.

Речник Державного департаменту США Метью Міллер перед турне держсекретаря Ентоні Блінкена до Індо-Тихоокеанського регіону заявив, що тема підтримки України залишається у топі міжнародних обговорень очільника дипломатії США. Про це повідомляє Укрінформ.

"Щоразу, коли ми ведемо такі дискусії з нашими союзниками й партнерами, ситуація навколо України та необхідність продовжувати підтримку України є топтемами у списку обговорень", – зазначив Міллер, коментуючи питання, чи плануються переговори стосовно забезпечення України більшою кількістю систем Patriot на зустрічі в Токіо глав зовнішньополітичних та оборонних відомств США і Японії.

Чиновник не уточнив деталей запланованих обговорень, але наголосив, що Вашингтон повідомить про них після того, як зустрічі відбудуться.

Читайте також: Якою може бути зовнішня політика Камали Гарріс? — Politico

Раніше чинний глава Держдепу Ентоні Блінкен заявляв, що кого б у США не обрали наступним президентом, країна зобов'язана буде підтримувати Київ протягом наступних 10 років. Він додав, що на полях саміту НАТО держави провели перемовини та підписали десяток безпекових домовленостей саме на такий термін.