UA / RU
Підтримати ZN.ua

Держдеп США наказав співробітникам посольства в Бейруті залишити Ліван

Це стосується лише окремих працівників. Про закриття посольства не йдеться.

Державний департамент США в суботу наказав деяким співробітникам свого посольства в Бейруті та членам їхніх сімей залишити Ліван на тлі ескалації напруженості на Близькому Сході після вбивства Ізраїлем лідера Хезболли Сайєда Хасана Насралли, 

«Персонал посольства США в Бейруті обмежений у особистих поїздках без попереднього дозволу», — йдеться в заяві Держдепу. 

У відомстві додали, що додаткові обмеження на подорожі можуть бути накладені на персонал США, який відповідає за безпеку керівника місії, без попередження або без повідомлення через посилення проблем із безпекою або загроз.

Розпорядження стосується членів сім’ї персоналу посольства, а також неосновних працівників.

Державний департамент також закликав американців залишити Ліван, попередивши, що й без того обмежені можливості виїхати з країни можуть стати недоступними, якщо ситуація з безпекою погіршиться.

«Посольство США наполегливо закликає громадян США, які перебувають у Південному Лівані, поблизу кордонів із Сирією, або в поселеннях біженців негайно залишити ці райони», — йдеться у повідомленні.

Раніше подібний заклик було озвучено наприкінці минулого тижня.

Уряди Великої Британії, Німеччини, Франції та США закликали своїх громадян залишити Ліван або уникати поїздок туди ще наприкінці липня.