UA / RU
Підтримати ZN.ua

Більшість демократів підтримують Камалу Гарріс як їхнього кандидата на виборах в США — опитування

71% демократів вважають, що Камала Гарріс переможе на виборах.

Згідно з новим опитуванням, майже 8 з 10 демократів заявили, що були б задоволені, якби віцепрезидент Камала Гарріс очолила список кандидатів від їхньої партії. Останнє опитування, проведене дослідницьким центром Associated Press/NORC, показало, що 79% демократів підтримують Гарріс на чолі виборчого списку. Це свідчить про значне зростання схвалення головного кандидата від Демократичної партії після того, як минулого тижня президент Байден зняв свою кандидатуру з перегонів й підтримав Гарріс, зазначає The Hill.

Останнє опитування також показало, що, хоча переважна більшість демократів заявили, що вони задоволені кандидатурою Гарріс, менша частка респондентів, здається, впевнена, що Гарріс може перемогти Трампа в листопаді, порівняно з республіканцями, які вважають, що переможе колишній президент.

71% демократів сказали, що Гарріс переможе на виборах, а ще 28% демократів сказали, що переможе Трамп. Загалом 56% дорослих вважають, що Трамп має більше шансів перемогти на виборах, порівняно з 42%, які вважають, що переможе Гарріс, згідно з опитуванням.

Читайте також: Американці стали більше схвалювати діяльність Гарріс — опитування

Раніше опитування Bloomberg News/Morning Consult показало, що Гарріс підриває лідерство Трампа в семи штатах, "що вагаються", які можуть стати ключовими у президентських перегонах. Гарріс підтримали 48% опитаних виборців проти 47% за Трампа — статистична нічия. Це кращий показник, ніж був у президента США Джо Байдена до того, як він вийшов із виборчих перегонів.

Крім того, Politico писало якою буде зовнішня політика Камали Гарріс у разі її обрання на посаду президента США. Адміністрація Гарріс, ймовірно, продовжить реалізацію багатьох зовнішньополітичних цілей президента Джо Байдена й запропонує рішучу підтримку військовим зусиллям України. 

Про те, чи зможе Гарріс перемогти Трампа на виборах пише Олег Шамшур у статті "Чи покарає Гарріс Трампа й чого ще очікувати Україні від Байдена цього року".