UA / RU
Підтримати ZN.ua

Білий дім: Байден очікує почути від Зеленського про стратегічне планування на полі бою на найближчі місяці

"Ми підтримуємо прагнення України до справедливого, міцного та всеосяжного миру в цій війні".

Речниця Білого дому Карін Жан-П'єр заявила, що у межах зустрічі між Джо Байденом і президентом України Володимиром Зеленський, лідер США хоче почути про плани Києва на полі бою на найближчі місяці. Про це повідомляє Голос Америки.

"Президент і віцепрезидентка чітко дали зрозуміти, що їхнє зобов’язання – підтримувати Україну, поки вона не переможе у війні, є непохитним", – зазначила представниця Білого дому

"Ми підтримуємо прагнення України до справедливого, міцного та всеосяжного миру в цій війні. І президент має намір забезпечити українських військових технікою, необхідною для зміцнення своїх позицій", – додала вона.

За її словами, Вашингтон протягом останніх двох місяців зосередився на допомозі Києву у зміцненні протиповітряної оборони та захисті її енергетичної мережі від російських ударів.

Читайте також: Захід продовжує вважати своїм пріоритетом уникнення ескалації війни, навіть якщо це сповільнює оборонні зусилля України — колишній міністр оборони України

Нагадаємо, президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден під час виступу на 79-й Генеральній асамблеї ООН заявив, що Вашингтон не може дозволити собі відмовитися від підтримки України. За його словами, вторгнення Росії в Україну від самого початку було атакою на цінності, які має відстоювати ООН як міжнародна інституція.