UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден заявив, що сподівається зустрітися з Сі Цзіньпіном протягом найближчих кількох місяців 

Востаннє Байден і Сі провели зустріч на Балі у листопаді минулого року.

Президент США Джо Байден заявив, що сподівається зустрітися з лідером Китаю Сі Цзіньпіном протягом наступних кількох місяців, і припустив, що керівництво Китаю не знало деталей про шпигунський аеростат, який США збили в лютому. Про це повідомляє Bloomberg.

"Китай має деякі обґрунтовані труднощі, не пов'язані зі Сполученими Штатами", - сказав Байден журналістам. 

“Але я не думаю, що керівництво знало, де вона була, або що в ній було, і що відбувається. Я думаю, що ця ситуація була більшою мірою незручною, ніж створеною навмисно", - додав він про повітряну кулю.

Президент США сказав, що сподівається зустрітися з Сі протягом наступних кількох місяців.

Востаннє Байден і Сі провели зустріч на Балі в листопаді минулого року. Зустріч двох лідерів ненадовго послабила побоювання щодо нової холодної війни, але після інциденту з китайським аеростатом спілкування країн на високому рівні стало рідкісним.

Читайте також: Блінкен назвав одну з головних цілей візиту в Китай

Раніше повідомлялося, що до Пекіна прибув державний секретар США Ентоні Блінкен. Відклавши заплановану лютневу поїздку після того, як над Штатами пролетіла китайська шпигунська повітряна куля, Блінкен є найвищим урядовцем США, який відвідав Китай з моменту вступу на посаду президента Джо Байдена в січні 2021 року.

Очікується, що Блінкен зустрінеться з міністром закордонних справ Цинь Ганом, головним китайським дипломатом Ван І та, можливо, з лідером Китаю Сі Цзіньпіном, прагнучи встановити відкриті і міцні канали зв'язку, щоб гарантувати, що стратегічне суперництво між двома країнами не переросте в конфлікт.