UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден відвідає Канаду і зустрінеться з Трюдо: лідери, зокрема, обговорять війну РФ проти України

Поїздка президента США має відбутися наприкінці березня.

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден здійснить візит у Канаду 23-24 березня, у межах якого зустрінеться з прем’єр-міністром країни Джастіном Трюдо та виступить перед канадським парламентом, повідомила пресслужба Білого дому.

Під час поїздки американський лідер має підтвердити відданість Вашингтона партнерству з Оттавою та підтримати спільні безпеку, розвиток і цінності.

Розмова Байдена з Трюдо, зокрема, стосуватиметься поточних зусиль щодо допомоги Україні, посилення тиску на Росію та причетних до підтримки її збройної агресії, а також протидії негативного впливу війни РФ проти України на решту світу.

Читайте також: NYT: Байден зіштовхнувся з ослабленням громадської підтримки для відправки зброї Україні

Лідери держав говоритимуть і про питання, які стосуються безпосередньо їхніх двосторонніх відносин та інших глобальних проблем, – про оборонну співпрацю, вдосконалення Командування повітряно-космічної оборони Північної Америки (об’єднаної системи США і Канади), зміцнення ланцюжків постачання, міграцію, боротьбу зі зміною клімату та прискорення переходу на "зелену" енергію.

У зверненні до канадського парламенту Джо Байден планує підкреслити важливість двосторонніх відносин двох країн.

Минулого тижня американський президент зустрівся у Вашингтоні з канцлером Німеччини Олафом Шольцем. Вони заявили про намір продовжувати санкційну політику щодо Росії за її агресію проти України «стільки, скільки буде необхідно».