UA / RU
Підтримати ZN.ua

Байден і Трамп не потиснули один одному руки перед дебатами

Президент США Джо Байден та імовірний кандидат на цю посаду від Республіканської партії Дональд Трамп не потиснули один одному руки, коли вийшли на сцену для дебатів.

Востаннє обидва кандидати зустрічалися на дебатах у 2020 році, де вони також не потиснули один одному руки через протокол щодо Covid-19, пише CNN.

Читайте також: У Трампа назвали завершення війни в Україні основним завданням його потенційного другого терміну

Перед дебатами двоє давніх помічників Байдена сказали, що очікують, що Байден "найімовірніше" не простягне руку, причому один з них сказав: "Це не обов'язково: він не повинен був цього робити в 2020 році, навіщо змінювати це зараз"?

Дебати розпочалися з обговорення економіки. Зокрема Байден зазначив, що економіка процвітає і навряд чи ситуація колись була кращою, хоча "є над чим працювати". Натомість Трамп наполягає, що "економіка зазнає краху" і в ній повний безлад.

Дебати відбуваються в Аталанті у штаб-квартирі CNN. Їх модерують журналісти телеканалу.

Однією з особливостей нинішніх дебатів є те, що вони вперше відбуваються без глядачів та журналістів.

Також мікрофони кандидатів у президенти вимкнені до моменту, поки не підійде черга говорити, аби політики не перебивали один одного під час виступів.

Окрім того, дебати вперше в історії перериватимуться рекламними вставками.

Читайте також: У Байдена прокоментували "мирний план" Трампа за версією Reuters

У той час як окремі західні лідери зуміли еволюціонувати після двох років російсько-української війни, американський президент Джо Байден не змінився. «Не допустити ескалації конфлікту за всяку ціну» і будь-що уникнути зіткнення США з Росією – основний зміст політики його адміністрації. А чи буде на користь Україні непередбачуваність Дональда Трампа, який, на відміну Байдена, має значно менше "червоних ліній" і внутрішніх обмежень? Про це розмірковує Петро Герасименко в статті "Байден чи Трамп: хто кращий для України?".