UA / RU
Підтримати ZN.ua

Армія США отримала перші високоточні ракети PrSM, які замінять ATACMS

Ракета може вражати цілі на відстані понад 400 кілометрів.

Армія США отримала на озброєння першу партію високоточних далекобійних ракет наступного покоління Precision Strike Missile (PrSM), які у майбутньому мають замінити MGM-140 ATACMS, котрі наразі є основним засобом ураження сухопутних військ на оперативно-тактичній глибині.

Поставка ракет Precision Strike Missile Increment 1 відбулася після успішних випробувань в листопаді на ракетному полігоні White Sands у Нью-Мексико. PrSM - це армійська зброя нового покоління від компанії Lockheed Martin для ведення високоточного вогню на великих відстанях.

Читайте також: Україна передала США новий перелік зброї, яку хоче отримати: що до нього увійшло

Lockheed Martin

«Вона запускається з високомобільних артилерійських ракетних систем M142 HIMARS і реактивних систем залпового вогню M270 MLRS і здатна нейтралізувати цілі на відстані понад 400 кілометрів. PrSM має відкриту архітектуру, що дозволяє пристосовуватися до майбутнього нарощування потенціалу», - йдеться у повідомленні армії США.

Як пише «Мілітарний», у 2023 році Lockheed Martin та Raytheon Technologies-Northrop Grumman розпочали розробку проєктів ракети PrSM Increment 4 із дальністю польоту понад 1000 кілометрів.

Нагадаємо, у листопаді представники міністерства оборони США заявили про запуск ракети із M142 HIMARS в рамках першого кваліфікаційного випробувального польоту. Тоді результати випробувань показали, що Precision Strike Missile Increment 1 «справлялася номінально з точки зору прогнозованої траєкторії польоту, летальності, близьковертикального кута ураження та висоти розриву».