UA / RU
Підтримати ZN.ua

З’явився текст законопроєкту про множинне громадянство: що ним передбачено

Ініціатором проєкту виступив Зеленський. У документі йдеться про кілька питань, пов’язаних з громадянством.

Від президента України Володимира Зеленського в понеділок, 22 січня, внесли у Верховну Раду законопроєкт №10425, який дозволить запровадити в державі інститут множинного громадянства. На сайті парламенту опублікували текст документу, а також пояснювальну записку та порівняльну таблицю до нього.

У пояснювальній записці розповідається про те, які головні положення містить проєкт Закону "Про деякі питання у сфері міграції щодо підстав і порядку набуття та припинення громадянства України". Серед них:

Читайте також: Зеленський затвердив введення кількох іспитів для отримання громадянства України

“Актуалізація положень законодавства у визначених сферах обумовлена необхідністю удосконалення правового забезпечення низки питань у сфері міграції, громадянства, правового статусу іноземців та осіб без громадянства, а також забезпечення національних інтересів України з цих питань”, — йдеться в тексті.

Законопроєктом хочуть встановити, зокрема, такі підстави для втрати громадянства нашої держави:

Читайте також: У Росії почали приймати заяви про відмову від громадянства України

Публікуємо також повний текст зареєстрованого законопроєкту та порівняльну таблицю до нього.

Раніше на сайті Офісу президента з’явився текст указу «Про історично населені українцями території Російської Федерації». Володимир Зеленський підписав його в День Соборності України, 22 січня. Під землями, історично населеними українцями, маються на увазі території Кубані та Стародубщини, а також Білгородської, Брянської, Воронезької, Курської, Ростовської областей РФ.