UA / RU
Підтримати ZN.ua

Важливо знати: як вберегти зір дитини

Рекомендації дали у ЦГЗ.

Тривале перебування перед екраном комп’ютера чи смартфона може погіршити наявні проблеми з здоров’ям або призвести до нових. Особливу увагу необхідно приділяти зору дитини. Фахівці Центру громадського здоров'я (ЦГЗ) розповіли, що мають робити батьки, що дитина мала здоровий зір.

Читайте також: Дитяче ожиріння: як батькам допомогти дитині правильно харчуватися

Як діяти, щоб запобігти проблемам з зором у дітей

У ЦГЗ пояснили, що минуло вже півтора місяця навчального року і діти встигли трохи втомитися. Також навантаження на зір збільшується під час скорочення світлового дня та використання штучного освітлення. Взимку є висока ймовірність багатогодинних відключень електроенергії, а отже обмеженого освітлення приміщень. Усе це збільшує навантаження на органи зору і може призвести до більшої втомлюваності очей і навіть тимчасового погіршення зору.

Для того, щоб уберегти зір дитини, необхідно:

Раніше у Міністерстві охорони здоров’я України розповіли, як зробити свій раціон більш корисним.

Важливо! Ця публікація заснована на останніх та актуальних наукових дослідженнях у сфері медицини та має виключно загальноінформаційний характер. Публікація не може бути підставою для постановки будь-яких діагнозів. Якщо ви захворіли або потребуєте діагнозу, зверніться до лікаря!