UA / RU
Підтримати ZN.ua

Перша реєстрація іноземного авто: які документи потрібні

Роз'яснення дали у сервісному центрі МВС.

В Україні уживані автівки, ввезені з-за кордону, мають значний попит. Щоб користуватися таким автомобілем в Україні, його потрібно розмитнити та зареєструвати. У Головному сервісному центрі МВС розповіли, як це зробити.

Як зареєструвати ввезений автомобіль в Україні

Після розмитнення автомобіля, який був ввезений з-за кордону, потрібно отримати сертифікат відповідності транспортного засобу в одному з органів сертифікації. Далі варто звернутися до Експертної служби МВС для дослідження авто, під час якого перевірять справжність ідентифікаційних номерів авто та реєстраційних документів.

Читайте також: Техогляд автомобіля: хто має його проходити

Після проходження усіх інстанцій та збору документів – зареєструвати авто у сервісному центрі МВС.

Для цього треба взяти талон на реєстрацію транспортного засобу, що перебував в експлуатації за кордоном, у терміналі в приміщенні сервісного центру МВС або онлайн через функціонал е-запис.

Які документи потрібні для реєстрації автівки з-за кордону в Україні

Перелік документів для отримання послуги:

У сервісному центрі пояснили, що після реєстрації транспортного засобу власник або його представник отримує номерний знак і свідоцтво про реєстрацію авто в Україні.

«При першій реєстрації легкового автомобіля сплачується збір на обов’язкове державне пенсійне страхування. Він залежить від вартості легкового транспортного засобу, яка зазначена у митній декларації», – йдеться у повідомленні.

Так, у 2024 році збір на обов’язкове державне пенсійне страхування при першій державній реєстрації  легкових транспортних засобів, крім легкових автомобілів, оснащених виключно електричними двигунами становить :

Нагадаємо, що в Україні можуть запровадити військовий збір у розмірі 15%. Це може суттєво вплинути на ринок автомобілів.