UA / RU
Підтримати ZN.ua

Отруєння грибами: як його уникнути

Необхідно дотримуватися певних правил.

Влітку зростає ризик харчових отруєнь та кишкових інфекцій. В Україні у теплу пору року також фіксуються випадки отруєння грибами. У Держпродспоживслужбі розповіли, які вберегтися від отруєння грибами.

Отруєння грибами: що треба знати

Фахівці Держпродспоживслужби зазначили, що отруєння грибами є одним з найважчих харчових отруєнь.

Читайте також: Масовий мор риби через підрив Каховської ГЕС може спричинити важкі отруєння - МОЗ

Щоб уберегти себе від цього, потрібно дотримуватися основних правил щодо профілактики отруєнь грибами:

Грибникам на замітку: як правильно збирати гриби

Під час збирання грибів слід враховувати наступні рекомендації:

Читайте також: Домашня аптечка: що у ній має бути під час війни

У Держпродспоживслужбі наголосили, що дорослі мають вчити дітей не брати до рук дикорослі гриби, оскільки вони можуть бути отруйними.

«Наголошуємо, що вживання також галюциногенних грибів, зокрема мухоморів, призводить до небезпечних негативних наслідків для фізичного здоров’я – роз'ясняйте дітям про шкідливість споживання різних галюциногенів», – йдеться у повідомленні.

Якщо після вживання грибів виникає погане самопочуття (блювання, нудота, біль у животі, галюцинації, головний біль), необхідно терміново викликати швидку допомогу.

Держпродспоживслужба

Раніше ми писали, як у зоні підтоплення уберегтися від зараження гострими кишковими інфекціями.