UA / RU
Підтримати ZN.ua

Обережно, сальмонельоз: як уберегти себе та близьких

Роз'яснення дали фахівці Держпродспоживслужби.

Влітку зростає число випадків виявлення гострих кишкових інфекцій. Однією з них є сальмонельоз, збудником якого є бактерії роду Salmonella, що вражають переважно травну систему людини. У Держпродспоживслужбі розповіли, що треба робити, щоб захиститися від сальмонельозу.

Як уберегтися від сальмонельозу

Фахівці Держпродспоживслужби зазначили, що найчастіше інфікування сальмонельозом виникає в результаті споживання зараженого м’яса, риби, птиці, яєць, молока.

Читайте також: Сальмонелла в Кіндерах: Ferrero відкликає з України окремі партії - Держпродспоживслужба

«Рідше хвороба передається від людини до людини через брудні руки або предмети побуту. Оскільки бактерії роду Salmonella досить стійкі до дії фізичних і хімічних факторів довкілля, для їх знищення необхідна тривала термічна обробка», – йдеться у повідомленні.

Інфікування продуктів відбувається при контакті сирих та готових продуктів, під час їх зберігання та транспортування, при використанні спільного кухонного приладдя. При появі будь-яких симптомів отруєння необхідно якомога швидше звернутися до лікаря.

Щоб запобігти захворюванню на сальмонельоз необхідно:

Раніше у Центрі громадського здоров'я МОЗ України пояснили, як захиститися від ботулізму.