UA / RU
Підтримати ZN.ua

Корисні поради: чим утеплити старі вікна

Для цього можна скористатися підручними матеріалами.

Через  повномасштабну агресію Росії, в Україні тривають бойові дії. Ракетні удари окупантів пошкоджують житлові будинки та об'єкти критичної інфраструктури. Експерти прогнозують, що ситуація з енергопостачанням наступної зими може погіршитися. Деякі українці вже розпочали підготовку до зими. Видання «УНІАН» розповіло, чим і як утеплити старі вікна на зиму.

Читайте також: Запас продуктів: що необхідно купити на зиму

Як утеплити вікна

Якщо в квартирі або будинку встановлені дерев'яні вікна, їх необхідно утеплити на зиму. Для цього існують різні способи. Зокрема, можна взяти папір, скотч або поролон. Заткнути щілини у вікнах можна за допомогою поролону або вати. Також підійдуть розмочені у воді газети. Зверху на це можна наклеїти папір або спеціальний скотч для вікон.

Утеплити вікна також можна за допомогою паперу. Його треба намочити водою та нанести господарське мило. Слід зазначити, що такі способи утеплення вікон можуть забруднити віконну раму.

Якщо дерев'яні вікна мають великі щілини, то закрити їх можна за допомогою розплавленого парафіну. Для цього потрібно спочатку покласти у щілину папір або поролон, а потім зі шприца заповнити порожнину парафіном.

У випадку, якщо є можливість купити спеціальний ущільнювач для вікон, це слід зробити. Перед тим, як наклеїти його, варто правильно підготувати поверхню. Її треба очистити від пилу, бруду та жиру. Потім слід поміряти розміри і підрізати куточки під 45 градусів, і потім тільки клеїти.

Також для того, щоб закрити щілини, можна взяти силіконовий герметик. Цей спосіб підходить для нерухомих при відкриванні частин вікна.

Що можуть зробити українці, щоб убезпечити себе від можливих зимових катаклізмів та підготуватися до холодів? Відповідь на це та інші питання знайдете у статті кандидата фізико-математичних наук, юриста, директора аналітико-дослідницького центру «Інститут міста» Олександра Сергієнка «Як нам пережити зиму-2? Що робити людям» на ZN.UA.