UA / RU
Підтримати ZN.ua

Як укласти договір з постачальником електроенергії: куди треба звертатися новим власникам житла

Новий власник повинен укласти новий договір.

Людина, яка купує квартиру, після її придбання має укласти договори з постачальниками усіх комунальних послуг. Зокрема, це стосується і постачання електроенергії. У компанії YASNO розповіли, як укласти договір про постачання електроенергії та які документи для цього потрібні.

Куди треба звертатися для укладання договору про електропостачання

Людина, якій необхідно укласти договір на постачання електроенергії, має звернутися до оператора системи розподілу, до мереж якого приєднаний будинок.

Читайте також: Комунальні платежі: як передавати показники лічильника електроенергії

Це потрібно для того, щоб оформити договір про розподіл електроенергії та отримати паспорт точки розподілу. Лише після отримання документів від оператора системи розподілу, новому власнику квартири необхідно звертатись до постачальника електроенергії. У столиці послуги з постачання електроенергії населенню надає YASNO (ТОВ «Київські енергетичні послуги»). 

Укласти договір з YASNO кияни можуть онлайн або завітавши до енергоофісів компанії.

Які документи потрібні для укладання договору

Щоб укласти договір онлайн максимально швидко, необхідно завчасно підготувати скани або фотокопії:

Далі необхідно на сайті YASNO заповнити заяву-приєднання та завантажити підготовлений пакет документів. Фахівці опрацюють інформацію та протягом трьох днів клієнт отримає на електронну пошту підтвердження про укладання договору. За необхідності спеціалісти зв’яжуться з надавачем документів для уточнення додаткових даних. 

Раніше ми писали, чи обов'язково українці мають здавати лічильники на повірку під час війни.