UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна залучила $2,74 млрд за першу декаду липня – Мінфін

Більшу частину грошей надали міжнародні донори українського бюджету

За першу декаду липня – з 1 по 10 число місяця – обсяг фінансування держбюджету збільшився на $2,74 млрд. Найбільше залучено $2,2 млрд – від Міжнародного валютного фонду у межах програми Механізму розширеного фінансування. Також надійшло $540 млн завдяки випуску ОВДП, повідомляє Міністерство фінансів.

Читайте також: В Мінфіні розповіли, скільки коштів залучили завдяки ОВДП та як їх витратили

За даними Міністерства фінансів, загальний обсяг фінансування держбюджету станом на липень складає 16 млрд доларів. Найбільшими донорами, які наповнюють держбюджет України, є країни Європейського Союзу, Японія, Канада, а також Міжнародний валютний фонд. Коштом випуску та реалізації державних цінних паперів – ОВДП – вдалося залучити 7 млрд доларів.

Загальна сума залучених коштів міжнародної допомоги з початку повномасштабного вторгнення досягла 89,6 млрд доларів, в тому числі коштами від розміщення ОВДП – 30 млрд доларів.

Як повідомлялось раніше, за шість місяців 2024 року український уряд залучив від розміщення облігацій внутрішніх державних позик понад 251 млрд грн. Водночас на погашення боргів за державними цінними паперами в цей же період спрямовано 103,7 млрд грн, повідомляє Національний банк України.