UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЗМІ: Стан здоров'я Роберта Фіцо покращується

У лікарні повідомили, що запальні показники пацієнта повільно знижуються.

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо залишається під опікою медичного персоналу Університетської лікарні ім. Ф. Д. Рузвельта в Банській Бистриці. За останньою відомою інформацією, питання про переведення прем'єра до іншого медичного закладу поки не розглядається. Про це повідомляє Aktuality.

"Після сьогоднішньої консультації стан пацієнта стабільний та продовжує клінічно покращуватися, він спілкується, запальні показники повільно знижуються. Прем'єр-міністр залишається під нашим наглядом", – зазначили представники лікарні.

Читайте також: Про що свідчить замах на Роберта Фіцо? — The Times

Нагадаємо, глава словацького уряду перебуває в лікарні Рузвельта з середи. Його доставили туди гелікоптером після того, як у нього вистрілив 71-річний чоловік з Левіце. Незабаром після інциденту стало відомо, що це був замах на вбивство.

Нападник заявив, що стріляв у Фіцо, бо "не згоден з політикою уряду". Затриманий сказав правоохоронцям, що вирішив здійснити замах ще місяць тому. Йому висунули звинувачення в умисному вбивстві особи, яка перебуває під захистом. Тепер чоловікові  загрожує ув’язнення від 25 років до довічного.