UA / RU
Підтримати ZN.ua

Засідання Комісії Україна – НАТО на рівні міністрів відбудеться вперше з 2017 року

Цього разу вето Угорщини вдалось обійти.  

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 3-4 квітня візьме участь в офіційному засіданні Комісії Україна – НАТО у Брюсселі, яке відбудеться вперше з 2017 року, повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

«Це буде перше засідання комісії на рівні міністрів закордонних справ за участі України з 2017 року. Глава української дипломатії проведе важливі переговори в контексті підготовки до Вільнюського саміту НАТО в липні», - зазначив він.

До цього впродовж багатьох років засідання Комісії Україна – НАТО на рівні міністрів блокувала Угорщина

Також під час поїздки до Брюсселю Дмитро Кулеба проведе низку зустрічей та  детально обговорить кроки задля посилення обороноздатності України, зокрема нове постачання озброєння та виробництво боєприпасів, посилення санкційного тиску на Росію, створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України та гуманітарну допомогу.

Читайте також: Ще одна країна підтримала Україну на шляху до НАТО: укладено декларацію

Офіційною причиною, якою Будапешт аргументує блокування проведення комісії Україна-НАТО є нібито “порушення прав угорської національної меншини у Закарпатті. Зокрема угорців не влаштовував закон про освіту, згідно з яким українську мову в Україні мають вивчати уже в першому класі.