UA / RU
Підтримати ZN.ua

За останні тижні арештували 10 осіб, причетних до актів диверсії та саботажу у Польщі — Туск

За його словами, для європейських чиновників не може бути більш нагального питання, ніж безпека у широкому розумінні слова.

Фото ілюстративне.

Фото ілюстративне.

Премʼєр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що за останні тижні заарештували 10 осіб, безпосередньо причетних до актів диверсії та саботажу у країні. Він додав, що є підстави вважати, що це не останні події такого типу, повідомляє RMF 24.

«Сьогодні не може бути іншого пріоритету ні для центральної влади, ні для уряду, ні для Європейського Союзу, ні для регіональних, місцевих, державних, місцевих органів влади, ніж безпека в широкому розумінні», - заявив Туск на зустрічі з воєводами у Білостоку.

Читайте також: Польща витратить 2,6 млрд доларів на захист кордону з Росією та Білоруссю — Туск

Премʼєр додав, що учасники зустрічі мають бути готовими до «дуже напруженої роботи» в галузі безпеки. Він підкреслив, що зараз важливий вплив Польщі в рамках ЄС на безпеку, в тому числі енергетичну.

Нагадаємо, раніше Дональд Туск заявляв, що Польща посилить свій кордон з Білоруссю. У Варшаві вважають, що Москва через свого союзника веде «безжальну гібридну війну» з метою дестабілізації своїх західних сусідів.