UA / RU
Підтримати ZN.ua

З яких країн ЄС та куди у березні почали виїжджати українці – дані Eurostat

Кількість громадян України знизилася одразу у 9 країнах

Статистична організація Європейської Комісії Eurostat зафіксувала у березні зменшення кількості громадян України, які мають статус тимчасового захисту в ЄС, у дев’яти країнах. Серед тих, хто отримує тимчасовий захист ЄС, 45,8% становлять дорослі жінки, 32,8% – діти та 21,4% – дорослі чоловіки.

За даними Eurostat за березень кількість українців, що користувалися тимчасовим захистом ЄС, найбільш помітно зменшилася у наступних країнах Євросоюзу: 

За даними Eurostat найбільше кількість українців зросла у наступних країнах:

Читайте також: У Німеччині живуть 1,1 млн українських біженців, працює лише кожен п'ятий — Bild 

Eurostat зазначає, що станом на 31 березня 2024 року 4,2 мільйона українців, які втекли від російської війни мали статус тимчасового захисту в ЄС.

Найбільше українців під захистом ЄС живе у:

У порівнянні з населенням країн ЄС, найбільша кількість українських біженців на тисячу осіб місцевого населення спостерігалася у: 

При тому, що середній показник на рівні ЄС становив 9,4 на тисячу осіб.

Читайте також: Біженці з України: які країни Європи їх приймають

Нагадаємо, у Німеччині десятки румунів видавали себе за українців та отримували гроші та житло. Вони говорили, що виїхали із охопленої війною країни та потребують підтримки. У лютому депутат німецького парламенту Родеріх Кізеветте заявив, що у випадку програшу у війні з Росією до Євросоюзу можуть виїхати близько 10 млн українських біженців.