UA / RU
Підтримати ZN.ua

Велика Британія відправить військовий корабель до берегів Гаяни

Такі дії будуть вжиті під час напруженості з Венесуелою.

Велика Британія готується відправити військовий корабель HMS Trent до берегів Гаяни в знак військової та політичної підтримки під час напруженості з Венесуелою. Про це повідомляє видання BBC.

Міністерство оборони Великої Британії підтвердило, що HMS Trent візьме участь у спільних навчаннях після Різдва, не повідомивши точну дату прибуття судна.

HMS Trent – морський патрульний корабель, що був розгорнутий в Карибському морі для пошуку контрабандистів та наркотиків, але отримав нове завдання після того, як уряд Венесуели погрожував анексувати регіон Ессекібо в Гайані на початку цього місяця.

"HMS Trent відвідає регіонального союзника і партнера по Співдружності – Гаяну – пізніше цього місяця в рамках низки заходів в регіоні під час розгортання Атлантичного патруля", – йдеться в заяві речника Міністерства оборони Великої Британії.

Очікується, що корабель стане на якір біля столиці Гайани, міста Джорджтауна, і буде проводити візити, спільні заходи і навчання з ВМС цієї країни та іншими союзниками. Він не може підійти до берега, оскільки порт надто мілководний.

Раніше віце-президент країни Бхаррат Джагдео заявив, що Гаяна захищатиме себе "всіма можливими засобами", оскільки зростають побоювання, що президент сусідньої Венесуели Ніколас Мадуро спробує анексувати частину її території.