UA / RU
Підтримати ZN.ua

Вбивство Українки в Німеччині: поліція заарештувала підозрюваного

Чоловіка спіймали в ресторані.

У Празі правоохоронці заарештували підозрюваного у справі про вбивство в Німеччині дев'ятирічної дівчинки Валерії з України. Про це повідомила прокуратури міста Хемніц, передає ntv.

За даними поліції, 36-річного молдованина заарештували в одному з празьких ресторанів. Підозрюваний раніше був об'єктом національного та європейського ордерів на арешт. 

Поки що він перебуває під вартою в Чехії, але його мають перевезти до Німеччини.

Читайте також: Підозрюваними у вбивстві 17-річного українського баскетболіста виявились підлітки. Поліція повідомила деталі

За даними газети Bild, заарештований чоловік є колишнім хлопцем матері загиблої. Він востаннє зупинявся в невеликому чеському містечку Млада-Болеслав, що за 200 кілометрів від Дебельна, неподалік якого знайшли тіло дівчинки.

В день зникнення дівчинки його зафіксувала камера спостереження неподалік від будинку Валерії. За даними газети, 36-річний чоловік зранку написав у месенджері матері Валерії та попросив про швидку відповідь.

Нагадаємо, на початку березні у Німеччині сталось загадкове вбивство двох жінок з України та викрадення дитини однієї із них.

Тіло зниклої безвісти 27-річної української біженки знайшли на дамбі річки Рейн біля німецького міста Гоккенгайм. Її мати та новонароджена донька зникли. Згодом поліція знайшла живою та неушкодженою дівчинку. Матір знайшли мертвою через два тижні. Її тіло виявили у рибальському озері поблизу німецького міста Бад Мінгольсгайм.