UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Польщі запроваджують оплачувані “Канікули з армією” для молоді від 18 до 35 років

Держава говорить, що це хороша альтернатива підробіткам влітку

У Польщі ініціювали новий проєкт – “Канікули з армією”. Цей проєкт є добровільним і спрямований на здобуття нових навичок та ознайомлення молоді з тим, що таке Військо Польське. Ця пропозиція з'явилася на тлі неодноразових висловлювань Варшави у необхідності термінової і ефективної перебудови оборонної стратегії країн Євросоюзу.

“Це інвестиція в нашу безпеку. Менш як місяць навчання закінчується присягою та оплатою кількох тисяч злотих”, – наголошує міністр оборони Польщі, коментуючи пропозицію для польської молоді.

На сайті Міністерства національної оборони зазначено, що ця пропозиція розрахована на всіх бажаючих у віці від 18 до 35 років. На думку міністерства, така пропозиція вигідна тим, хто хоче знайти цікаву альтернативу традиційним літнім підробіткам. Держава оплатить зацікавленість проєктом кожному учаснику після завершення навчання, у розмірі 6 тисяч злотих. В перерахунку – це приблизно 60 тисяч гривень.

Міноборони Польщі хоче залучити у проєкт випускників шкіл, студентів та людей, які шукають чим зайнятися під час канікул. За повідомленням міністерства, такі навчання можуть стати першим кроком для вступу на службу в армію.

Раніше повідомлялось, що Польща обере проблему оборони основним пріоритетом під час головування в ЄС у 2025 році. Польща, яка є членом НАТО, збільшує свої витрати на оборону на тлі вторгнення Росії в Україну. Війна, яка триває вже третій рік, викликала дискусії серед лідерів ЄС про те, як фінансувати “капітальний ремонт” оборонного сектору реагуючи на нові загрози.