UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Італії підтвердили передачу Україні ще однієї системи ППО

Зокрема цей ЗРК може збивати балістичні ракети.

У новому пакеті військової допомоги Італія передасть Україні зенітно-ракетний комплекс SAMP/T для посилення протиповітряної оборони, інформація про який напередодні з'явилася у медіа. Це буде другий франко-італійський ЗРК на озброєнні в українських військових.

Про це розповів очільник МЗС Італії Антоніо Таяні, пише La Repubblica. За його словами, перелік іншої зброї залишається конфіденційним.

Читайте також: Українська армія може збивати літаки над територією Росії німецькими Patriot – генерал Фройдінг

Також він зазначив, що Італія поки не планує надсилати військових в Україну і не дозволяє своєю зброєю бити по території Росії.

Першу систему ППО SAMP/T Україна отримала у травні 2023 року. Вона призначена для захисту поля бою і важливих об'єктів, таких як аеропорти і морські порти, від крилатих ракет, пілотованих і безпілотних літальних апаратів і тактичних балістичних ракет. SAMP/T може знищувати аеродинамічні цілі на відстані до 150 кілометрів на висоті до 25 кілометрів. Це єдиний європейський ЗРК, який збиває балістику.

Читайте також: ЗРК SAMP-T для ЗСУ — характеристики, особливості та сильні сторони

Нагадаємо, також Німеччина передає Україні ще один комплекс протиповітряної оборони Patriot та виділяє додаткові 500 млн євро.