UA / RU
Підтримати ZN.ua

Урсула фон дер Ляєн прокоментувала перемогу EPP на виборах у Європарламент

Вона обіцяє "побудувати бастіон проти крайнощів лівих і правих політиків".

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила членам "Європейської народної партії" (EPP), яка набирає найбільшу кількість місць у Європарламенті, що політсила буде "якорем стабільності" і захистить ЄС від "наступу популістів".

Її слова наводить Politico.

"Сьогодні хороший день для EPP. Ми виграли європейські вибори. Ми ‒ найсильніша партія, ми ‒ якір стабільності. Разом із іншими ми побудуємо бастіон проти крайнощів лівих і правих політиків. Ми їх зупинимо!", ‒ наголосила Урсула фон дер Ляєн.

Після її заяви присутні скандували: "Ще п'ять років".

Читайте також: Французькі ультраправі знищують партію Макрона на виборах до Європарламенту – Politico

Як пише Politico, і фон дер Ляєн, і очільник EPP Манфред Вебер виголосили "дивні" переможні промови, оскільки вони пообіцяли "одночасно очолити Європарламент і діяти як опозиція".

За словами фон дер Ляєн, перемога партії означає, що вона стане найкращим захистом проти "наступу популізму".

"Занепокоєння полягало в тому, що до Європарламенту прийде багато політиків, які хочуть зруйнувати Європу.

Люди знають, що ліві не вирішують їхніх проблем. Ми вирішуємо питання міграції, економічного зростання та збереження миру в Європейському Союзі. Це те, що ми пропонуємо, і саме тому EPP є найкращим методом проти правого екстремізму в Європі", ‒ додав Вебер.

Очікується, що EPP отримає щонайменше 180 мандатів із 720. У топсписку фракцій також будуть:

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон після оголошення перших результатів й даних екзит-полу на виборах до Європейського парламенту вирішив розпустити Національні збори, оскільки його партія програла ультраправій політсилі "Національне об'єднання" Марін Ле Пен. Тепер парламентські вибори заплановані на 30 червня.

Читайте також: У виборах до Європарламенту беруть участь курйозні проєкти: від партії інопланетян до об'єднання за безплатне пиво

Чи вдасться правим та ультраправим силам захопити Європарламент аналізує Петро Герасименко у статті "Тріумф правих? Чого нам чекати від виборів у Європарламент" на ZN.UA.